Engelli Motosikletçi,Ev Dışında Hayatı Kolaylaştırmak İçin Tekerlekli Sandalye Erişimine Uygun Daha Fazla Tesis Talep Ediyor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Engelli Motosikletçi,Ev Dışında Hayatı Kolaylaştırmak İçin Tekerlekli Sandalye Erişimine Uygun Daha Fazla Tesis Talep Ediyor

Afrika’da şok edici bir motosiklet kazasından sağ kurtulan Albany’li bir adam,Batı Avustralya’nın engellilerin erişim ve finansman önünde ki birçok engeli acilen düzeltilmesi gerektiğini söylüyor.

 

Rob Rees, ön planda Brendon Flower ile siyah bir motosikletin yanında tekerlekli sandalyede oturuyor.

 

Bob Rees,iki yıl önce Malavi’de motosikletle seyahat ederken eşiyle birlikte arabanın kafa kafaya çarpışması sonucu belden aşağısı felçli oldu.Chris Rees hayatını kaybetti ve Bob,onu tekerlekli sandalye kullanmakla sınırlayan omurilik yaralanmaları yaşadı.

Hayatının sonlarına doğru bir engelli olarak,engelli tuvaletleri,park yeri ve erişilebilirlik için tek tip standartların olmaması karşısında şok olduğunu söylüyor.73 yaşındaki çocuğa yaralarının tedavisi için çalışırken,Fiona Stanley Hastanesi personeli tarafından,65 yaşın üzerinde olduğu için Ulusal Engellilik Sigortası Programından destek alamayacağı söylendi.

Bay Rees, “Bunu duyduğumda oldukça şaşırdım.Yani,hastanedeki diğerlerinin hepsi NDIS’lerini alıyorlardı ve ben hiç almıyordum.Fiona Stanley’nin yardımıyla,özellikle de ergoterapistimizin yardımıyla yapmam gereken,gidip fonlara nereden erişebileceğimi keşfetmekti.Bunu kendin yapmalısın ne yazık ki,bu COVID olayı nedeniyle, şu anda iki yıl öncesine göre daha az para dolaşıyor.Dolayısıyla, bu işi çok zorlaştırıyor.” dedi.

Geçen Cuma günü Uluslararası Engelliler Günü’nde ABC’ye konuşan Bay Rees,65 yaşından sonra engelli olan kişilerin,hayatlarını yeniden inşa etmek için hükümetten muhtemelen daha fazla yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 

 

 

 

HABER KAYNAĞI: https://www.abc.net.au/news/2021-12-05/motorcyclists-calls-for-more-wheelchair-accessible-facilities/100674760