Avrupa Engellilik Forumu Çevrimiçi Yönetim Kurulu Toplantısının Sonuçları

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Avrupa Engellilik Forumu Çevrimiçi Yönetim Kurulu Toplantısının Sonuçları

18 Kasım 2021’de Avrupa Engellilik Forumu Kurulu yılın son toplantısı için çevrimiçi olarak bir araya geldi.Biri AB sınırındaki engelli mültecilerin durumu ve diğeri AB Dijital İlkeleri olmak üzere iki karar kabul edildi.

İlgili Etkinlikleri ↓

1) AB sınırındaki mevcut mülteci krizi göz önüne alındığında,EDF  (European Dısabılıty Froum) kurulu,AB ve üye devletlerinden sığınmacıların,mültecilerin ve engelli göçmenlerin insan haklarına saygı gösterilmesi için acil eylem  çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.

2) Kurulu ayrıca , dijital geçişle ilgili tüm AB girişimlerinde savunuculuk için EDF tarafından kullanılacak olan “ Engellilerin Dahil Edilmesine İlişkin AB Dijital İlkeleri ” konulu bir kararın kabulü için oy kullandı.

»  Tam çözünürlüğü buradan okuyabilirsiniz . 

 

 Politika Konuları

  • BM Engelli Hakları Komitesi tarafından 2022’de başlayacak olan bir sonraki AB gözden geçirmesi;
  • Oy verme ve seçilme hakkı konusunda ilerleme ve özellikle AB seçim yasası reformu konusundaki çalışmalarımız;
  • Sosyal Politika: gelecek yılın odak AB’nin kurtarma ve esneklik fonların kullanımı ve EDF 7 olacak inci İnsan Hakları Raporu İstihdam üzerinde durulacak.    

➤ 2021 Başarıları ↓

 Kurul, yeni Engelli Hakları Stratejisi, revize edilmiş yolcu hakları yönetmeliği ve AB’nin Yapısal Fonlar Yönetmeliği,Erasmus + için AB bütçe düzenlemelerine engellilerin dahil edilmesi gibi politika sonuçları da  dahil olmak üzere 2021’deki önemli başarılar hakkında güncellendi ,Uluslararası İşbirliği veya revize edilmiş Demiryolu Yolcu Hakları Yönetmeliği. 

 

 

 

 

HABER KAYNAĞI: https://www.edf-feph.org/outcomes-of-the-last-2021-european-disability-forum-online-board-meeting/